Kurs

KURSOVERSIKT

Nybegynner 1

Jobber med å bli trygg på hesteryggen! Lærer å bli kjent med hjelperne våre, og hvordan de påvirker hesten. Stort fokus på sitsen. Lærer å ri lett i trav, samt sitte nede. Målet er at man på slutten av kurset kan styre hesten selv i både skritt og trav.

Nybegynner 2

Jobber videre med å bruke de rette hjelperne på rett tid. Ha full kontroll på hesten i både skritt og trav, samt introdusere galoppen en og en på langsiden med leier. Begynner å jobbe med å sitte på riktig diagonal, samt hoppe små hinder i trav (lavere enn 40cm).

Nybegynner 3 

Her skal man fra før ha kontroll i både skritt og trav, for på dette kurset jobber man mye med galoppen. Finne balansen i galopp, samt klare å styre hesten selv i denne gangarten etterhvert. Fortsetter å jobbe videre med sitsen, og rir litt uten stigbøyler for å forbedre balansen. Begynner også å hoppe hinder i galopp (lavere enn 60cm).

Lett Øvet

Her kan man fra før styre hesten og holde balansen i alle tre gangartene. Jobber videre med å være nøyaktig med hjelperne, samt å oppnå en korrekt sits og god balanse. Begynner å hoppe baner (lavere enn 60cm), samt dressurøvelser som sjenkelvikninger og versader.

Sprang/bakke

Her er det en kombinasjon av dressur, bakke og sprangtimer. Jobber med å få svært nøyaktige hjelpere, slik at man kan gjennomføre dressurøvelser som versader, sjenkelvikninger, for-/bakdelsvendinger, overganger og tempovekslinger med god presisjon. Gjør diverse øvelser både med bommer og hinder, samt hopper lengre baner (lavere enn 80cm).

Pennyklubben/voksen

Timen for de voksne! Her er alle nivåer velkomne, og man jobber med alt fra å bli trygg på hesteryggen til vanskeligere dressurøvelser. Innimellom settes det frem et hinder eller to. God stemning og takhøyde for alt!