Rideskole
19944517_1435085346572311_865220465676068280_o

RIDESKOLEHovedfokuset er alltid at man skal være trygg på hesteryggen, samt ha det gøy. Man skal lære hvordan man oppfører seg rundt hestene, slik at det blir en trygg og god opplevelse. Det rulleres på hestene man rir, slik at alle får ridd de fleste og lært av hver og en. Nivået på timene tilpasses alltid på elevene som rir. 


Alle kursene har 1 teori time og rir minst 1 gang på tur per kurs. Kursene bygger videre på hverandre.Rideskolen har kurs for alle uansett alder og nivå. Vi har egne kurs for voksne. De nivåene som vi har er NYBEGYNNER 1-2-3, LETT ØVET, SRANG/BAKKE og PENNYKLUBBEN/VOKSEN. Se under timeplan for mer beskrivelse av nivået på de ulike kursene. Vi anbefaler at man går MINST 2 ganger på et kurs før man går opp et nivå. Det er ridelærer sammen med elev som blir enige om hvilke kurs som passer den enkelte.


Rideskolen følger skolen, så det er fri i høstferien, juleferien, vinterferien og i påsken. Dette blir informert om ved hver kursstart. På våren strekker undervisningen seg over 20 timer og på høsten er det 16 timer. Dersom man er syk og ikke kan komme på sin time, er det mulig og ta igjen timen i løpet av kurset på en av de andre dagene. Fint hvis man gir beskjed dersom man ikke kommer til sin ridelærer.

VIKTIG INFOUnder ridetimene må man forvente at det går bort ca. 15 min til opp og av stigning, og justering av utstyr. Det blir da ca. effektiv ridning i ca. 45 min. Man må gjerne komme litt før timen sin hvis man ønsker det. I løpet av hele kurset, så vil det bli mye ridning, men også litt teori og litt tur.


Vi bruker alltid hjelm og ordentlige sko til ridning., enten støvler m/ hel eller ridesko. (Dette er av sikkerhetsmessige årsaker). Har man ikke hjelm selv kan dette lånes av rideskolen, inkl. sikkerhets vest dersom man ønsker det. Elevene må forholde seg til kyndige personer. Alle må følge stallregler/ridebaneregler, og opptre forsvarlig.


Under ridetimene unngår man tyggegummi og mobiltelefoner. Rideskolen har ansvarsforsikring, men ALL RIDNING OG OMGANG MED RIDESKOLENS HESTER/DYR skjer på eget ansvar. Sjekk at din forsikring omfatter ridning. Andre ting som er viktig å tenke på når vi er i stallen er at vi er rolige og bruker innestemme. Alle som er elever ved rideskolen, må fylle ut et elevkartotek.